15 october 2014, 14:44 Kaleidoscope views 10991
15 october 2014, 14:44 Kaleidoscope views 10991

A fost găsită gena pesimismului


Foto: stiri.yahoo.com

Incapacitatea de a vedea jumătatea plină a paharului, sau pesimismul, de care „sufreră" unii oameni ar putea avea o bază genetică, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni de la Universitatea din British Columbia. Oamenii de ştiinţă spun că o variană a unei gene ar fi cea care face ca lucrurile negative să fie mai vizibile decât cele pozitive pentru o parte dintre noi.

Potrivit popsci.com, 207 oameni au fos testaţi pentru o variantă a genei ADRA2B, despre care s-a spus anterior că determină o abilitate sporită de a codifica amintirile legate de emoţii. În plus, ei au fost supuşi unui test de percepţie, în cadrul căruia le-a fost verificată abilitatea de a recunoaşte 84 de cuvinte care se succed rapid. Potrivit cercetătorilor, toţi participanţii au reuşit să identifice o parte dintre cuvintele încărcate emoţional, însă cei în cazul cărora a fost identificată varianta genetică menţionată au perceput într-o mai mare măsură cuvintele negative decât cele pozitive, filtrul lor emoţional fiind mai sensibil la stimulii negativi.

„Descoperirile sugerează că oamenii percep emoţiile, parţial, prin intermediul unor ochelari coloraţi genetic şi că variaţiile biologice la nivel genetic pot juca un rol semnificativ în diferenţele individuale de percepţie", a declarat Rebecca Todd, coordonatorul studiului. Potrivit unor cercetări anterioare, variaţia genetică responsabilă de reacţile pesimiste apare la aproximativ 30% din populaţie.

Source: ro.stiri.yahoo.com

Keywords:

sanatate , genetica , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.