18 october 2024, 15:10 Kaleidoscope views 106
„Agromașina” a prezentat o gamă largă de utilaje la expoziția Moldagrotech ©
18 october 2024, 15:10 Kaleidoscope views 106

„Agromașina” a prezentat o gamă largă de utilaje la expoziția Moldagrotech ©

Compania Agromașina, parte a grupului DAAC Hermes, a prezentat o gamă largă de utilaje și echipamente agricole la expoziția internațională specializată Moldagrotech-2024 de la CIE Moldexpo.

Potrivit managerului întreprinderii, Dimitri Ustețchi, SA Agromașina a prezentat prima culegătoare de struguri universală autohtonă SVK-5 produsă de companie, precum și o remorcă pentru transportarea strugurilor.

Pe lîngă aceste echipamente, Agromașina produce întreaga gamă de utilaje agricole, mașini și echipamente pentru lucrul în livezi, vii, pe cîmp, mașini pentru pregătirea solului, plantarea livezilor și a viilor, îngrijirea plantațiilor, recoltare și transportarea recoltei.

Remarcăm faptul că prima culegătoare de struguri universală autohtonă SVK-5 produsă de Agromașina S.A. este pregătită să concureze cu cele mai bune analoage străine în ceea ce privește uniformitatea, calitatea recoltării, fiabilitatea, viteza și prețul.



Combina este dotată cu un mecanism de scuturare a boabelor de pe tufe, iar frecvența de lucru este ușor reglabilă, asigurînd culegerea a 95-97% din recoltă, evitînd în același timp rănirea și deteriorarea viței de vie. Ciorchinii de struguri sînt direcționați către sistemul de separare a boabelor și frunzelor. Acest sistem permite curățarea a 99% din boabe, care sînt plasate în două buncăre a cîte 1000 de litri fiecare.

Întrucît mașina de recoltat SVK-5 este acționată hidraulic, inginerii Agromașina au ținut cont de faptul că aceasta trebuie să fie dotată cu cele mai bune componente hidraulice - de la pompe și motoare pînă la furtunuri și elemente de conexiune.



Important pentru proprietarii de vii situate pe pante este faptul că SVK-5 este dotat cu un sistem de stabilizare orizontală și poate lucra pe pante de pînă la 12 grade. SVK-5 poate înlocui cu ușurință 50-60 de lucrători și este capabil să recolteze atît struguri albi, cît și roșii, care ulterior sînt supuși prelucrării.



Ergonomia utilajului este asigurată de o cabină panoramică cu vizibilitate excelentă și de panourile de control simplificate amplasate la îndemîna operatorului.

Source: noi.md  

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.