Hoia-Baciu, printre cele mai „bîntuite” cinci păduri din lume
Foto: cluj.travel |
Pădurea Hoia-Baciu a ajuns din nou în atenția mass-media străine, în postura de atracție turistică „bîntuită”. De data aceasta este rîndul celebrului BBC să o nominalizeze printre cele mai înfricoșătoare păduri, în secțiunea de călătorii a site-ului său.
„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenție nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii din apropiere susțin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată”, scrie site-ul BBC. „Oricine supraviețuiește relatează despre stări de anxietate și greață pe care le-a avut cît timp a stat acolo. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepți și înalți, sunt acum răsuciți, cu noduri”, supralicitează redactorii BBC.
Alături de Hoia-Baciu, între cele mai înfricoșătoare păduri din lumea mai figurează Aokigahara, din Japonia, Pădurea Neagră, din Germania, Isla de las Munecas, din Mexic, și Whychwood, din Anglia.
Selecția făcută de BBC vine la scurt timp după un top făcut în toamnă de revista americană Travel+Leisure, care de asemenea plasa Hoia-Baciu printre cele mai înfricoșătoare păduri din lume.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1656
- Populația:
- 2730 locuitori
Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.
Comments
(0)