16 may 2013, 17:26 Kaleidoscope views 6318
16 may 2013, 17:26 Kaleidoscope views 6318

Protonii emanați de erupțiile solare au ajuns pe Pămînt


Foto: newsmoldova.ru

Particulele încărcate erupte de Soare în timpul celor patru puternice explozii din zilele precedente au ajuns la Pămînt - sateliții americani GOES au fixat o creștere a concentrației de protoni în spațiul din apropierea Pămîntului, este posibilă o slabă "furtună de protoni", potrivit datelor centrului de prognoză meteo a  Administrației Americane a Oceanelor și Atmosferei (NOAA).

Începînd de luni, pe Soare s-au produs patru erupții puternice de clasa X,  cea mai înaltă, care nu au mai avut loc din octombrie 2012. Fiecare astfel de erupție era însoțită de jeturi de plasmă solară și de particule încărcate. Sursa lor - grupul de pete solare 1748 – se află la marginea de est a Soarelui, astfel încît jeturile au trecut și trec pe lîngă Pămînt, și nu vor provoca furtuni magnetice, relatează newsmoldova.

Odată cu deplasarea regiunii active 1748 de la estul discului solar spre vest, erupțiile vor reprezenta o amenințare tot mai mare pentru Pămînt.

Keywords:

Pamint , soare , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.