28 june 2022, 14:15 Kaleidoscope views 2901
Investitorii ruși sînt gata să vină în Moldova cu bani și tehnologii
Photo: ria.ru
28 june 2022, 14:15 Kaleidoscope views 2901

Investitorii ruși sînt gata să vină în Moldova cu bani și tehnologii

Moldova poate pune o bază bună pentru dezvoltarea industriei sale datorită cooperării cu Rusia, deoarece investitorii ruși sînt gata să vină în țara noastră cu bani și tehnologii și să fabrice produse pentru livrarea lor ulterioară în Occident.

Această opinie a fost exprimată de doctorul în economie, membrul Institutului Național de Cercetări Economice, fostul viceministru al Industriei și Comerțului (1995-1997), fost șef al departamentului Comitetului de Stat pentru planificare al RSSM, Mihail Poisic, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .

Potrivit lui, în prezent autoritățile nu au o viziune clară despre ce fel de țară construim, cu ce priorități, ce și cum ar trebui să producem și ce mecanisme de sprijin să folosim.

"Luați orice țară de succes: Irlanda, Islanda, Israel, Singapore. Există întreprinderi mari acolo și în jurul lor se construiește totul. Trebuie să prioritizăm ceea ce vrem să construim. Ca în Moldova Sovietică. Adică, atunci erau identificate întreprinderile din industrie. Erau invitați specialiști din Rusia și alte republici sovietice, adică era creată o anumită bază, erau căutate fonduri și investiții. Existau întreprinderi cu subordonare unională și republicană. Erau atrase investiții. Și astăzi avem aceeași oportunitate. De exemplu, Rusia poate fi sub sancțiuni încă o sută de ani. Moldova are avantajul că se declară stat neutru, pe de o parte, iar pe de altă parte, avem într-o oarecare măsură acces liber la piețele occidentale. Astăzi, investitorii ruși sînt gata să vină aici cu tehnologii și bani. Și sînt gata să ia studenții, să-i instruiască și să-i întoarcă la această întreprindere, astfel încît aceste produse sub masca produselor moldovenești să meargă pe piețele occidentale", a spus Mihail Poisic.

 

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Moldova , investiţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
570 locuitori

Hristoforovca este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 570 de oameni. Satul Hristoforovca a fost menționat documentar în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.