|
În SUA a fost aplicată tehnica de suprimare a ”revoluțiilor oranj”, testată pentru prima dată de Voronin în a.2009
Inaugurarea noului președinte al SUA s-a desfășurat nu doar într-un decor total nou în care Washingtonul, liniștit și pașnic încă nu demult, amintea o fortăreață asediată și gata să respingă atacul inamicului. Este evident că America nu va mai fi cea de odinioară. Ce concluzii vor trage din aceasta societatea și forțele politice din Moldova?
Ei pornesc pe calea noastră?
Parcă intenționat, anul 2020 a pregătit lumea pentru aceea că odată cu încheierea lui Statele Unite ale Americii nu vor mai exista în forma lor anterioară. Transformarea evidentă deja a SUA, care se pare că au trecut de punctul ireversibil, pune și Moldova noastră în fața necesității de a-și revizui relațiile cu colosul geopolitic care se clatină.
Pleacă, dispare modelul pe care în societatea noastră îl idealiza multă lume. «Democrația», «Drepturile fundamentale ale omului», «Sistemul cumpătării și contrabalansării», la fel ca și multe alte noțiuni de același ordin, în lipsa unui exemplu de crestomație cer de la noi, la un moment dat, propria definiție și propriul conținut. De pe înălțimile istorice, noi avem pe ce ne sprijini.
America în transformare abia urmează să treacă prin ceea ce noi am trecut în ultimii 30 de ani. Urmează să treacă, cu pierderile și concluziile de rigoare. Iar noi, care le-am trecut deja, - să mergem înainte, fără să privim înapoi spre idolul care și-a pierdut sensul .
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 57 locuitori
Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.
Comments
(0)