14 may 2020, 12:05 Kaleidoscope views 2979
Kissinger: Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială
14 may 2020, 12:05 Kaleidoscope views 2979

Kissinger: Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială

Atmosfera suprarealistă a pandemiei Covid-19 îmi aminteşte cum m-am simţit cînd eram tînăr în Divizia de Infanterie 84, în timpul Ofensivei din Ardeni.

Acum, la fel ca la sfîrşitul anului 1944, există un sentiment de pericol existent, care nu vizează o persoană anume, ci poate lovi la întîmplare, în mod devastator. Dar există o diferenţă importantă între acea perioadă îndepărată şi actuala perioadă. Rezistenţa americană de atunci era fortificată de un obiectiv final naţional. Acum, într-o naţiune divizată, este necesar un guvern eficient şi cu perspective îndelungate pentru a fi depăşite obstacolele fără precedent ca anvergură şi de nivel mondial. Susţinerea încrederii la nivel public este esenţială pentru solidaritatea socială, pentru relaţionarea între societăţi, pentru pacea şi stabilitatea pe plan internaţional.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.