09 may 2014, 14:37 Kaleidoscope views 19220
09 may 2014, 14:37 Kaleidoscope views 19220

Peștii mutanți de la Cernobîl au migrat 10.000 km!

Efectele accidentului nuclear de la Cernobîl se văd și după 26 de ani. În bazinul de răcire de lîngă reactorul numărul 4 au apărut mai multe specii mutante de pești care depășesc 200 de kg.

Zeci de cercetători din toată lumea vin în Pripiat (Ucraina), orașul abandonat după dezastrul nuclear din 26 aprilie 1986 pentru a vedea peștii mutanți care au crescut în bazinul de răcire al reactoarelor 3 și 4.

Cel mai grav accident din istoria energiei nucleare a produs o serie de schimbări iremediabile în natură. Flora și fauna din acea zonă au avut de suferit, însă cei care se ocupă de decontaminarea zonei se bat cu pumnul în piept și spun că nivelul radiatiilor a scăzut mult și specii sălbatice de animale trăiesc acum în conditii optime.

Peștii mutanți sînt unul dintre cele mai puternice exemple. Chiar și acum, la 26 de ani după explozie, lîngă centrală pot fi văzuți pești mai mari decît îți poți imagina.

Americanii spun că un grup de pești mutanți a migrat din Rusia și a ajuns pînă în apele din Florida. Un scafandru i-a filmat în apropiere de Boynton Beach. "Sînt atît de mari încît ar putea înghiți fără probleme un scafandru", a declarat americanul, șocat de cele văzute. 

Keywords:

mutant , Cernobil , nuclear , accident

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
755 locuitori

Lopățica este un sat și comună din raionul Cahul. Lopățica este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 755 de oameni. Satul Lopățica a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.