15 august 2012, 09:17 Kaleidoscope views 5899
15 august 2012, 09:17 Kaleidoscope views 5899

Camerele de supraveghere din SUA fac parte dintr-o reţea globală de spionaj


Foto: rt.com 

Foşti oficiali americani de la Pentagon şi CIA au conceput un program de spionaj care se desfăşoară sub ochii americanilor, dar fără ştirea lor, potrivit unor e-mailuri publicate de Wikileaks, scrie Russia Today.

Informaţiile sunt conţinute în câteva dintre cele cinci milioane de e-mailuri Stratfor, obţinute de gruparea Anonymous în decembrie 2011 şi se referă la programul TrapWire, un sistem de supraveghere care a perfecţionat tehnica biometrică a recunoaşterii faciale.

Camerele de supraveghere instalate în marile oraşe americane transmit informaţii care sunt criptate imediat şi transferate pe un server, unde sunt combinate cu alte date obţinute de serviciile de informaţii americane.

Scopul TrapWire este de a identifica pattern-uri comportamentale suspecte, după cum se arată într-un email Stratfor din 2009. Activităţile care sunt considerate suspecte sunt transmise şi stocate pe server şi, odată ce lor li se adaugă şi alte activităţi suspecte ale aceloraşi persoane (de unde şi nevoia de recunoaştere facială), se pot identifica posibili terorişti.

Motivul pentru care Stratfor (Strategic Forecasting Intelligence) avea toate aceste informaţii despre TrapWire este că agenţia avea un contract cu firma care a făcut programul de supraveghere, Abraxas, pentru analize şi rapoarte despre TrapWire, mai scrie Russia Today.

Abraxas este o companie din Virginia, formată din elita comunităţii serviciilor secrete americane - foşti agenţi ai CIA, ai Pentagonului şi ai altor organizaţii similare din Statele Unite.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.