31 july 2012, 11:04 Kaleidoscope views 6655
31 july 2012, 11:04 Kaleidoscope views 6655

Comportamentul copiilor este strîns legat de relaţia dintre tată şi copil

Copiii de care  la vîrsta de trei luni s-au ocupat tații au mai puține probleme de comportament  la un an, spun oamenii de știință de la Universitatea Oxford, citați de Medical Xpress.

De asemenea, studiul a confirmat faptul că cu cît mai devreme părinţii încep să "stabilească contacte" cu copiii lor, cu atît mai benefic va fi efectul asupra comportamentului ulterior al copilului.

Tulburările de comportament sînt cea mai răspîndită problemă psihologică care afectează copiii. Acestea provoacă o serie de dificultăţi în adolescenţă şi maturitate, inclusiv nereușita academică, delincvenţa, sănătatea mentală și psihică precară. Experţii cred că rădăcinile problemelor permanente de comportament deseori se trag din vîrsta preşcolară.

Prezentul studiu a examinat 192 de familii britanice, cercetătorii au evaluat interacţiunea părinţilor cu copiii în vîrstă de trei luni şi au comparat-o cu comportamentul copiilor de un an.

S-a constatat că aspectele-cheie ale interacţiunii părinţilor cu copiii în condiții de casă au fost asociate cu un risc crescut de probleme de comportament la copii la o vîrstă fragedă. Adică tulburări de comportament au fost adesea observate la copiii ai căror tați erau distanți în comunicare, erau cufundați în propriile gînduri, puțin interacţionau cu copiii. Legătura era mai puternică la băieţi. Acest lucru înseamnă că băieţii sînt supuși unei influenţe mai mari din partea taților de la o vîrstă foarte fragedă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.