15 july 2012, 11:40 Kaleidoscope views 9217
15 july 2012, 11:40 Kaleidoscope views 9217

Prețul la pîine ar putea crește – preţurile mondiale la cereale se majorează vertiginos

Previziunile pesimiste pentru recolta din SUA şi mai multe ţări europene, precum şi în Rusia şi Ucraina, provoacă o creştere a preţurilor. Nu este exclus că, în urma cerealelor va creşte preţul şi la produsul final, adică la  pîine. În lume cresc preţurile la cereale. Pe parcursul ultimelor trei săptămîni prețurile la porumb la bursa din Chicago au crescut cu 19% ,  la  grîu cu 25%. Acesta este nivelul maxim pentru ultimele zece luni.

Potrivit publicației Kommersant, creşterea preţurilor la cereale este legată de revizuirea previziunilor referitor la recoltă şi condiţiile meteorologice dificile, în primul rînd în SUA, precum şi în alte părţi ale lumii, în Rusia şi Ucraina.

SUA este cel mai mare exportator mondial de porumb, soia şi grîu, astfel încît reducerea recoltei a condus inevitabil la creşterea preţului pe piaţă.

Potrivit ministerului agriculturii SUA, în ultimele cîteva săptămîni temperatura în principalele state producătoare de cereale - Illinois şi Indiana – nu scade sub  + 38 ° C, iar schimbări nu se aşteaptă până la sfîrşitul lunii iulie.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
759 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Valea Perjei a fost menționat documentar în anul 1896.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.