14 july 2012, 12:15 Kaleidoscope views 7920
14 july 2012, 12:15 Kaleidoscope views 7920

Marea Britanie publică o serie de arhive guvernamentale privind OZN-urile

Marea Britanie a publicat joi o serie de arhive ce cuprind rapoarte şi anchete guvernamentale despre semnalarea unor Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri), dintre care unul deasupra stadionului echipei de fotbal Chelsea.

Cele 25 de documente făcute publice de Arhivele Naţionale britanice includ "un raport lung către biroul fostului premier, Tony Blair, privind politica în materie de OZN-uri", însoţit de o descriere a postului de agent al biroului pentru OZN, calificat drept "munca cea mai stranie din Whitehall".

Potrivit angajatului biroului pentru OZN, închis în 2009, percepţia potrivit căreia acesta era format din "echipe strict secrete de specialişti veniţi din toate colţurile ţării într-o versiune reală a X-Files" este "pură ficţiune".

Activitatea zilnică a acestui birou era de a întocmi rapoarte despre poziţia Ministerului Apărării în ceea ce priveşte OZN-urile, de a demara anchete despre OZN-uri, de a se ocupa de cererile venite din partea Freedom of Information (organism însărcinat cu asigurarea libertăţii de acces la documente administrative), dar şi de a gestiona activitatea experţilor în OZN-uri.

Printre anchetele cele mai ciudate figurează şi semnalarea unui OZN, de către un poliţist, în apropierea clubului de fotbal Chelsea, precum şi vizita a trei "oameni în negru" făcută unei persoane care a declarat că a văzut un OZN în Lincolnshire.

Potrivit arhivelor, un proprietar de hotel din Ţara Galilor a susţinut că dintr-un OZN, care aterizase, "doi humanoizi fără feţe şi cu siluetă impozantă au ieşit şi au început să facă nişte măsurători".

În aceste dosare sînt incluse şi detaliile unui raport din 1995, întocmit de un agent al serviciilor de informaţii în ceea ce priveşte OZN-urile al Ministerului Apărării, în care se specula asupra motivului vizitei pe Pămînt a extratereştrilor. Agentul considera că această vizită avea ca motiv probabil o misiune de recunoaştere militară, de dezvoltare ştiinţifică sau turism.

Sursa: ziare-pe-net.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.