13 july 2012, 14:25 Kaleidoscope views 8396
13 july 2012, 14:25 Kaleidoscope views 8396

Cele mai corupte companii din lume


Foto: tagesanzeiger.ch 

Potrivit unui raport publicat de organizaţia non-guvernamentală Transparency International, grupul petrolier norvegian Statoil apare ca fiind cea mai transparentă societate la nivel mondial, scrie Tages anzeiger.

Transparency International a atribuit calificative de la 0 la 10 unui număr de 105 companii multinaţionale în funcţie de informaţiile pe care le dezvăluie cu privire la programele anticorupţie, structurile şi activităţile financiare în toate ţările în care operează.

În acelaşi timp, Bank of China, una dintre cele patru mari bănci chineze, este cea mai opacă.

Statoil, cu un scor de 8,3 puncte, este urmată în această ierarhie de

Dintre băncile elveţiene cel mai slab rezultat de 5,1 puncte a fost înregistrat de Credit Suisse, care arată cea mai mică transparență. Cel mai bun rezultat - 6,5 puncte - a arătat banca Novartis. Nu sînt deosebite nici rezultatele Google (2,9 puncte)  și Apple (3,2 puncte).

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
160 locuitori

Slobozia-Recea este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Slobozia-Recea a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.