18 january 2019, 15:45 Kaleidoscope views 20356
Funcționarii din Ucraina cu dubla cetățenie sînt concediați
18 january 2019, 15:45 Kaleidoscope views 20356

Funcționarii din Ucraina cu dubla cetățenie sînt concediați

Un Centru Cultural Român este cercetat pentru atentarea la integritatea și inviolabilitatea teritorială a Ucrainei.

Funcționarii de stat din regiunea Cernăuți sînt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii a anunțat șeful Serviciului de securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți, Ruslan Storojuk, citat de Agenția BucPress.

Sursa citată arată că Ruslan Storojuk a declarat că în anul 2018 în regiunea Cernăuți au fost concediați cîțiva funcționari de stat din cauza deținerii dublei cetățenii între care șeful Secției de prestare a serviciilor administrative din Herța și directorul Arhivei de stat al regiunii Cernăuți.

Ruslan Storojuk a mai declarat în cadrul unui briefing că în curînd vor fi făcute publice datele privind cercetările în cazul dosarului penal intentat de Securitatea ucraineană privind Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" în baza articolului 110 al Codului Penal privind „atentarea la integritatea și inviolabilitatea teritorială a Ucrainei".

Serviciul de Securitate al Ucrainei a descins în iunie 2018 la sediul unei organizații românești din Cernăuți, care este bănuită de răspîndirea de literatură și hărți care ar atenta la integritatea statului ucrainean și în 11 iunie s-au făcut percheziții în cadrul unui dosar penal, intentat în baza articolului 110 al Codului Penal al Ucrainei.

Source: newsbucovina.ro

Keywords:

cetatenie , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.