27 june 2012, 11:51 Kaleidoscope views 5810
27 june 2012, 11:51 Kaleidoscope views 5810

Savanții vor încerca să cloneze un mamut dispărut acum 4500 de ani


Foto: sport.ro 

Savanții vor să readucă la viață mamuții. Aceștia au reușit să extragă o mostră de ADN dintr-un schelet vechi de mamut, conservat în Rusia, și spun că sînt aproape să creeze un embrion pe care să-l plaseze în uterul unul elefant, din care ar trebui să rezulte un mamut.

"Dacă lucrurile merg normal, ar trebui să avem iar în viață un mamut. Perioada de sarcină ar fi de aproape 2 ani, iar elefantul ar juca rolul de mamă-surogat", spun oamenii de știință.

După cum spun cercetătorii, mamutulcare urmează a fi clonat a trăit pe aproximativ 4500 de ani în urmă, în timpul Pleistocenului, atunci cînd pe teritoriul Yakutiei moderne locuiau bizoni, cai, reni, boi de mosc, elani, antilope Saiga, rinocerii lînoși și mamuţi, lei de cavernă şi lupi.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.