14 june 2012, 12:05 Kaleidoscope views 8891
14 june 2012, 12:05 Kaleidoscope views 8891

OZN-ul din Marea Baltică

Explorarea structurii cilindrice descoperite anul trecut pe fundul Mării Baltice, şi care a fost poreclită instantaneu "OZN-ul din Marea Baltică" a devenit acum o afacere "top secret", a anunţat exploratorul suedez Dennis Asberg.

"Totul este top secret, acum, din cauza riscurilor. Sper să înţelegeţi că nu e o joacă. Însă adevărul va fi comunicat în curînd", a scris exploratorul pe pagina sa de Facebook.

Dennis Asberg face parte din echipa de exploratori suedezi care a început investigarea structurii, în urmă cu două săptămîni. 

Vestea acestei descoperiri a facut înconjurul lumii acum un an, subiectul captivînd în egală măsură oamenii de ştiinţă, dar şi presa. Mulţi au speculat că ar fi vorba despre un obiect zburător neidentificat, care s-a prăbuşit în mare.

Liderul echipei de exploratori, Peter Lindberg, a declarat, înainte de începerea explorării, că ar putea fi vorba despre un meteorit sau rămăşiţele unei nave de război ruseşti din secolul al XIX-lea.

"Poate fi o mulţime de lucruri. Dacă nu este făcut de mîna omului, ci de o altă formă inteligentă de viaţă, atunci ne putem numi norocoşi. Nu am cîştigat niciodată la loterie", a spus Lindberg, afirmînd, înainte de începerea expediţiei, că se află în negocieri cu Microsoft pentru ca evenimentul să poată fi transmis pe Internet. 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.