06 june 2012, 12:11 Kaleidoscope views 3105
06 june 2012, 12:11 Kaleidoscope views 3105

Carcasa pentru iPhone de la Nissan repară zgîrieturile


Foto: free.blog.olam.uz 

Pentru cei neîndemînatici sau neatenţi, Nissan vine cu o veste bună. Compania a anunţat că dezvoltă o nouă generaţie de carcase pentru telefoanele mobile, care... se repară singure dacă sînt zgîriate sau sparte.

În cazul zgîrieturilor, cei de la Nissan susţin că urmele dispar complet într-o oră. Pentru daune mai ample, carcasa "lucrează" pînă la o săptămînă pentru a reveni la starea iniţială, scrie blogul Gizmag.

Carcasele au la bază o tehnologie dezvoltată în 2005 împreuna cu Universitatea din Tokio şi folosită la modelele Nissan şi Infiniti. "Scutul Nissan împotriva zgîrieturilor", cum a fost numit, are o compoziţie chimică ce permite carcasei să reacţioneze atunci cînd structura suferă modificări şi să revină la forma iniţială.

Reprezentanţii companiei nu au precizat însa cît de grave sînt daunele pe care carcasa le poate "repara".

Nu au fost făcute publice informaţii despre preţ, dar carcasa se află în faza testelor şi este posibil să fie lansată în cursul anului. "Sîntem încîntaţi de oportunităţile pe care le aduce această tehnologie. În Japonia colaborăm deja cu NTT DoCoMo pentru a începe producţia de serie. Credeam că "scutul anti-zgîrieturi" are utilităţi practice şi în afara lumii auto" a declarat Bob Laishley din partea Nissan Europa.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.