22 may 2012, 12:24 Kaleidoscope views 3001
22 may 2012, 12:24 Kaleidoscope views 3001

S-a inventat masca, care permite să vă gestionaţi visele


Foto: earth-chronicles.ru

Doi oameni de știință din New York au creat masca de dormit, care le permite oamenilor sa aibă vise lucide, pe care să le poată controla, relatează presa străină.

Ideea inventării unei măști care să le permită oamenilor să își controleze visele aparține lui Duncan Frazier si Steve McGuigan.

Masca are atașată pe partea interioară șase LEDuri rosii, prea slabe pentru a-l trezi pe cel care visează dar suficient de vizibile pentru a fi înregistrate de creier. Luminile pot fi programate pentru a produce o secvență dorită de utilizator.

Practic ideea funcționării acestei măști este simplă: în timp ce o persoană visează, aceasta observă mai multe lumini roșii care se aprind intermitent în depărtare și care îi semnalizează că se află într-un vis.

Odată conștientizat acest lucru, persoana poate alege să facă absolut orice își dorește, fie că acest lucru înseamnă o excursie scurtă în Antarctica sau o calatorie în timp.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.