07 june 2018, 14:45 Kaleidoscope views 3926
Arheologii au descoperit cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria
07 june 2018, 14:45 Kaleidoscope views 3926

Arheologii au descoperit cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria

Arheologii egipteni au descoperit ceea ce pare a fi cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria, ce măsoară 2,65 metri.

Sarcofagul masiv era îngropat la aproape 5 metri adîncime, alături de el fiind sculptura unui craniu din alabastru ce probabil înfăţisează persoana înhumată. Mail Online scrie că sicriul străvechi ar fi rămas neatins din momentul îngropării, în urmă cu mii de ani, în perioada Ptolemeică.

Cercetătorii au inspectat terenul unui localnic înainte de a fi construită o locuinţă. Aceştia au descoperit sicriul îngropat la 5 metri adâncime. Sarcofagul face parte din perioada Ptolemeică ce a durat aproximativ 300 de ani, din 332 pînă în 30 î.Hr., ceea ce face obiectul să aibă cel puţin 2.000 de ani vechime. Arheologii care au realizat excavările au descoperit sarcofagul din granit negru ce are 185 de centimetri înălţime, 265 de centimetri în lungime şi 165 de centimetri lăţime.

Stratul de ciment descoperit între sarcofag şi capac indică faptul că nu a fost deschis de la momentul sigilării. Persoana care este îngropată în interiorul şi identitatea acestuia rămâne încă un mister pentru specialişti.

Source: descopera.ro

Keywords:

descoperire , arheologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.