24 april 2012, 11:40 Kaleidoscope views 3783
24 april 2012, 11:40 Kaleidoscope views 3783

Sute de mii de oameni ar putea să rămînă fără internet din iulie

Pentru utilizatorii de computere, cîteva click-uri de mouse ar putea face diferența între a sta online și a pierde conexiunea la internet incepînd cu luna iulie, avertizează huffingtonpost.com.

Chiar dacă mulți dintre ei nu știu, problema lor a început atunci cînd hackerii au activat o schemă online de advertising pentru a prelua controlul asupra a mai mult de 570.000 de computere din toată lumea, care operează pe sisteme Microsoft-Windows.

FBI îi incurajează pe userii de internet să acceseze site-ul partener pe probleme de securitate informatica www.dcwg.org, care îi va informa dacă sînt infectati și cum să rezolve problema.

Dacă nu fac acest lucru, utilizatorii de net infectați nu vor mai avea acces la internet incepînd cu data de 9 iulie 2012.

Majoritatea victimelor nici măcar nu stie ca au contactat virusul informatic, chiar dacă acesta le-a micșorat viteza de navigare pe internet și le-a dezactivat anti-virusul.

În luna noiembrie a anului trecut, FBI, în colaborarea cu alte instituții și autorități, se pregătea să lichideze un cerc de hackeri care au activat o schemă informatică prin care să dezactiveze conexiunile la internet ale computerelor infectate.

"Am realizat însă că avem o mică problemă cu care ne confruntăm, pentru că... daca i-am fi băgat pe toți la închisoare, victimele lor ar fi rămas fără internet. Utilizatorul ar fi deschis Internet Explorer și ar fi primit mesajul "page not found" și ar fi crezut că are o problemă cu conexiunea" a declarat Tom Grasso, agent FBI.

În noaptea arestului, FBI l-a contactat pe Paul Vixie, președintele și fondatorul Internet Systems Consortium, pentru a instala două servere care să le înlocuiască pe cele folosite de computerele infectate.

Oficialii federali au plănuit să le țină pe acestea online pînă în martie, pentru a oferi tuturor celor infectați șansa de a-și devirusa computerele. Însă timpul nu a fost suficient, iar un judecator federal din New York a decis să extindă deadline-ul pînă în iulie.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.