13 march 2018, 11:30 Kaleidoscope views 11001
Trei descoperiri tulburătoare care încă nu pot fi explicate
13 march 2018, 11:30 Kaleidoscope views 11001

Trei descoperiri tulburătoare care încă nu pot fi explicate

Unele descoperiri arheologice sînt atît de surprinzătoare, încît continuă să îi uimească pe istorici și pe oamenii de știință. Iată trei dintre ele.

Gheara unei păsări Moa 


În 1986, un grup de cercetători a intrat într-o peșteră din Muntele Owen, unde a descoperit una dintre cele mai terifiante și bizare vestigii ale unei lumi demult apuse - o gheară cu carne și mușchi încă intacte, care păreau să provină de la un dinozaur. S-a dovedit a fi o gheara Moa, o păsărică de multă vreme dispărută pe insulă.

Grotele din Longyou


Datînd din urmă cu peste 2000 de ani, Grotelele Longyou sînt unele dintre cele mai misterioase și fascinante descoperiri din China. 

Orașul subteran Derinkuyu


Descoperit accidental în 1963 în regiunea Cappadocia, Turcia, orașul subteran Derinkuyu încă îi fascinează pe cercetători. În esență, este un labirint gigant care are 11 nivele ce coboară aproximativ 85,3 metri. 

Source: www.realitatea.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
3279 locuitori

Dobrogea este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 24 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3279 locuitori. Satul Dobrogea a fost înființat în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.