04 april 2012, 12:43 Kaleidoscope views 4517
04 april 2012, 12:43 Kaleidoscope views 4517

Se va ciocni asteroidul Apophis cu Pămîntul în 2036?


Foto: sdailynews.kz

Despre faptul că asteroidul Apophis de marime a două terenuri de fotbal se îndreaptă spre Pămînt astronomii de la NASA au anunțat încă în 2004. Deasemenea s-s spus că există un pericol major ca asteroidul Apophis să lovească Pămîntul în 2029. Asta dupa ce multă vreme, NASA a contrazis afirmațiile specialiștilor ruși, care susțineau că există chiar pericolul ca viața să dispară de pe Terra în urma prăbușirii asteroidului la 13 aprilie 2036.

De această dată însă, și astronomii de la NASA au căzut de acord cu datele rușilor, chiar dacă nu se precipită să fie atît de preciși. "Prezicerile făcute de ruși sînt corecte. Însă încă nu vrem să ne precipităm cu privire la date exacte. În orice moment datele problemei s-ar putea modifica, așa că preferăm să nu speriem oamenii", a declarat Donald Yeomans, purtătorul de cuvînt al NASA, informează Huffington Post.

Donald Yeomans a explicat că şansele ca Apophis să reuşească să traverseze un "gol gravitaţional" şi să lovească Pâmîntul în 2036 sînt de una la 250 000.

Cel mai probabil scenariu este următorul: Apophis se va apropia de Pămînt la sfîrşitul anului 2012 - începutul anului 2013 şi va fi urmărit de toate telescoapele. În cazul în care astronomii vor considera că Apophis ameninţă planeta, NASA va lua toate măsurile pentru a evita o coliziune în 2036. Există mai multe moduri de a evita dezastrul: unul dintre ele implică coliziunea unei nave spaţiale cu asteroidul. Această metodă a fost deja utilizată în 2005, cînd aparatul Deep Impact a intrat în cometa Tempel 1.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.