|
Cum poți determina dacă o persoană te minte?
În afaceri, politică şi dragoste, ar fi util să ştim cînd ni se spune adevărul şi atunci cînd suntem mințiți. Faptul este că oamenii tind să aibă încredere în ceilalţi, şi, în principiu, minciunile mici pot fi destul de inofensive. Dar sînt momente cînd avem nevoie să ştim, cît adevăr este în cuvintele altei persoane. www.realsimple.com aduce o serie de indici care vă vor ajuta să determinați dacă o persoană minte.
1. Comportamentul sau vocea se schimbă brusc
Dacă efectuați un interviu, mai întîi trebuie să determinați maniera obișnuită de a vorbi a persoanei. Puteţi începe o conversaţie cu întrebările cum ar fi "Care este numele tău?" sau "Unde locuiești?". Unii oameni vorbesc repede, în timp ce alții sînt mai reținuți. Odată ce ați determinat modul de a vorbi, începeți să puneți întrebări la care nu cunoașteți răspunsul. În cazul în care maniera de a vorbi se schimbă brusc, adică de la calm la excitat sau de la vioaie la calmă, este probabil că persoana nu spune adevărul.
2. Evită să vorbească de la prima persoană
Cercetările psihologice au constatat că atunci cînd o persoană începe să inventeze informaţii despre sine, folosește mai puţin pronumele "eu" şi "pe mine" decît cei care spun adevărul.
3. Are toate răspunsurile
Intrebați-i pe oameni ce au făcut săptămîna trecută și majoritatea vor cădea pe gînduri. Dar atunci cînd întrebați o persoană şi se pare că răspunsul său este gata, fără o umbră de îndoială, probabil că dorește să vă facă să credeți ceva. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii şi adolescenţi, care, de obicei, nu pot spune o poveste bine gîndită din mers.
4. Se agită fără motiv
Dacă cineva încearcă să efectueze o acţiune fizică, care pare absolut inutilă, de exemplu, șterge ochelarii, leagă şireturile, şterge masa curată cu mînă, probabil, persoana minte. Sentimentul de vinovăţie şi de neliniște provoacă un sentiment de anxietate.
5. Subliniază în mod repetat onestitatea sa
Pentru a conferi integritate răspunsurilor, mincinoșii folosesc adesea expresii care accentuează veridicitatea declaraţiilor lor, cum ar fi "cu adevărat", "sincer vorbind". Aceasta amintește de un jurămînt sau legămînt, iar oameni oneşti, de obicei, nu au nevoie să meargă atît de departe.
6. Se încurcă
Cei mai mulţi mincinoşi inventează povestea de la început pînă la sfîrşit, şi dacă îi rugați pe neașteptate să redea informaţia într-o altă ordine, pot face greşeli.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 802 locuitori
Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.
Comments
(0)