25 march 2012, 09:27 Kaleidoscope views 3644
25 march 2012, 09:27 Kaleidoscope views 3644

În Vrancea s-ar putea produce un cutremur de 7 grade pe scara Richter, în intervalul 2012-2013

În zona Vrancea s-ar putea produce un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 7 grade cel tîrziu pînă la finalul anului 2013, informează jurnalul.ro.

Preşedintele Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru a declarat că: "A prezice un cutremur înseamnă a face trei predicţii şi nu una. Trebuie sa prezici locul, magnitudinea şi timpul de aparţie a cutremurului. Potrivit cercetărilor mele, în România s-ar putea produce un cutremur cu magnitudinea de 6-7 în intervalul 2012-2013. Nu se poate spune cu exactitate ziua, luna, anul".

Şi Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica Pământului, a declarat, în urmă cu o săptămână, că "anul acesta ne putem aştepta la un cutremur de magnitudine 5". "E bine să spui că trebuie să fim permanent pregătiţi. Noi nu ştim când vine, dar ştim că poate să vină", a spus Radulian, care a precizat că seismele de intensitate 5 şi 6 nu ar trebui să aibă efecte devastatoare asupra clădirilor.

Seismologii consideră că un cutremur cu magnitudinea de 6 grade ar putea avea consecințe distrugătoare pentru capitala României, unde ruinele ar putea face cîteva mii de victime.

În 2009 directorul Institutului de Fizică a Pămîntului Gheorghe Mărmureanu a declarat că în regiune este posibil un seism cu magnitudinea de pînă la 8 grade, unda căruia va ajunge pînă la Odesa, iar urmările vor fi mai grave decît în 1977.

Omul de știință a mai declarat că epicentrul cutremurului va fi la o adîncime mare și cu cît mai mare este adîncimea, cu atît mai puternic este seismul, care ar putea fi resimțit chiar la Moscova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.