29 february 2012, 12:33 Kaleidoscope views 3354
29 february 2012, 12:33 Kaleidoscope views 3354

8 martie, ziua în care FBI-ul ar putea închide internetul

Pe 8 martie, sute de milioane de utilizatori din întreaga lume ar putea rămîne fără conexiune la internet, din cauza unui virus care a afectat deja calculatoare din peste 100 de ţări, scrie Daily Mail. Programul, numit DNSCharger Trojan, intră în calculatoarele celor afectaţi, modifică setările DNS şi îi trimite pe aceştia pe site-uri ilegale, notează sursa.

FBI a anunţat că, de teama răspîndirii acestui virus, ar putea bloca accesul la internet pe 8 martie 2012. Atunci se încheie perioada de 120 de zile pe care un tribunal din SUA a acordat-o FBI pentru a elimina complet virusul. Întrucît acest lucru nu s-a realizat, autorităţile se văd nevoite să închidă accesul la internet, lucru care ar afecta sute de milioane de oameni.

Conform Daily Mail, jumătate dintre cele mai puternice 500 de companii ale lumii ar putea fi afectate de tăierea internetului, precum şi cîteva zeci de instituţii guvernamentale din SUA.

Virusul a apărut în 2011, în Estonia, iar autorităţile au arestat şase bărbaţi suspectaţi de crearea sa. Totuşi, nu s-a putut evita răspîndirea virusului în calculatoarele a sute de milioane de utilizatori, scrie Daily Mail.

DNSChanger Trojan este periculos, mai ales că blochează accesul la site-urile de unde utilizatorii ar putea descărca programe de tip antivirus.

Cînd a descoperit cum funcţionează virusul, FBI a încercat să mute site-urile companiilor afectate pe alte servere, însă aceasta este doar o soluţie temporară. Dacă pînă pe 8 martie nu se va reuşi eliminarea DNSChanger Trojan, atunci internetul trebuie oprit, scrie Daily Mail.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1100 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cremenciug este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Cremenciug alcătuia 1 100 de locuitori în anul 1989. Satul Cremenciug a fost întemeiat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.