|
Cum să îți păstrezi promisiunile de Anul Nou
Trecerea de la un alt la altul aduce speranța unui nou început. Există obiceiul de a ne face o mică listă de obiective pe care să le atingem în anul care urmează: de la slăbit, la citit mai multe cărți, pînă la avansarea în carieră. Acest avînt ține, în cele mai multe cazuri, cîteva săptămîni, după care reintrăm în rutină. BBC News a făcut o listă de sfaturi care ne ajută să ne îndeplinim promisiunile făcute față de noi sau față de alte persoane.
Înainte de toate, împlinirea acestor obiective țin de atitudine. Dacă de la început crezi că vei eșua, este mult mai probabil să renunți pe parcurs.
Stabilește-ți obiective precise
Dacă ai decis că 2017 este anul în care vei slăbi, te vei îmbogăți, vei avea succes sau vei fi fericit, deja ai început cu stîngul. Este foarte important ca atunci cînd ne stabilim obiectivele pentru o anumită perioadă de timp să fim cît mai preciși. Fiecare obiectiv trebuie să fie clar stabilit pentru ca mai apoi să știi ce pași trebuie urmați pentru îndeplinirea lui. Decît să spunem vreau să dau jos kilogramele acumulate de sărbători pînă la anul, mai să bine spunem vreau să slăbesc cinci kilograme în două luni.
Nu te demoraliza
Nu totul va merge strună, vor exista momente în care poate vei ceda, însă este important să îți menții optimismul, să te concentrezi pe reușite și nu pe eșecuri. Nu îți fixa obiective imposibil de atins și concentrează-te pe partea plină a paharului. Atunci cînd sîntem prea critici cu noi, chiar și în subconștient, ne sabotăm singuri.
Acordă-ți timp, dar nu prea mult
Este bine să ne fixăm obiectivele într-o anumită perioadă de timp, nici prea scurtă ca să nu ne demoralizăm cînd nu îl atingem, dar nici prea lung ca să amînăm la nesfîrșit. Ia un obiectiv mai complex și împarte-l în mai multe intervale de timp. Odată ce obiectivele pe termen scurt sînt atinse, vei fi încurajat pentru a îndeplini și promisiunile pe termen lung.
Motivație, motivație, motivație!
Cele mai multe persoane nu își ating obiectivele tocmai din lipsa de motivație. Sînt cuprinși de energie la începutul lunii ianuarie și deja în vară au lăsat totul baltă. Unul dintre motive este pentru că în loc să se organizeze și să distribuie tot ce au de făcut în pași mici, se forțează prea mult la început. Pentru a ne păstra motivația trebuie să avem obiective pe termen scurt și să păstrăm fiecare succes în minte pentru ca atunci cînd dăm de greu să nu ne dăm bătuți. De asemenea, trebuie să avem clar în minte pentru ce facem un anumit lucru, fie că este pentru dezvoltarea noastră personală, fie pentru cineva drag din familia noastră.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1651
- Populația:
- 1185 locuitori
Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.
Comments
(0)