02 march 2012, 12:28 Kaleidoscope views 3318
02 march 2012, 12:28 Kaleidoscope views 3318

O nouă ameninţare: virusul care îţi atacă computerul cînd deschizi un e-mail


Foto: tekdig.net 

Viruşii sînt ataşaţi unor e-mailuri, singurul mesaj pe care utilizatorul îl primeşte fiind "loading / se încarcă", scrie dailymail.co.uk.

În momentul în care utilizatorul încearcă să deschidă e-mailul, virusul începe să se descarce, atacînd computerul. E-mailurile în sine nu sînt virusate, aşa că nu vor fi detectate de antiviruşi.

Experţii în securitatea pe internet sînt de părere că acest tip de virus este extrem de periculos: "Acest tip de viruşi afectează şi utilizatorii precauţi, care nu ar deschide niciodată un ataşament sau link necunoscut".

Viruşii creaţi pînă acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui ataşament pentru a infecta computerele.

Noua generaţie de viruşi apar sub forma unor e-mailuri care descarcă automat fişiere infectate atunci cînd e-mailurile sînt deschise.

Companiile de securitate avertizează utilizatorii să seteze opţiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim şi să descarce ultima versiune a browser-ului de pe internet, pentru a fi protejaţi de noul tip de virus.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.