11 february 2016, 15:50 Kaleidoscope views 5750
Dodon despre Crimeea
11 february 2016, 15:50 Kaleidoscope views 5750

Dodon despre Crimeea

Igor Dodon a calificat drept speculații declarațiile potrivit cărora, în cazul în care va fi ales președinte al țării va recunoaște Crimeea parte a Rusiei.

Politicianul crede că în cazul recunoașterii Crimeei în calitate de subiect al Federației Ruse, autoritățile Moldovei ar putea să se confrunte cu problema recunoașterii internaționale a Transnistriei. Igor Dodon a făcut această declarație într-un interviu pentru Newsmaker.md, fiind întrebat care este poziția lui față de statutul Crimeei.

Potrivit lui Igor Dodon, de facto, Crimeea este parte a Federaţiei Ruse, însă recunoașterea acestui fapt de către Moldova ar putea avea consecințe serioase în privința Transnistriei. Ce va face Dodon preşedinte, va recunoaşte sau nu? Aici sînt foarte multe riscuri. Noi avem Transnistria. Şi eu nu cred că noi putem să ne permitem să facem anumite greşeli în acest sens, ca să nu avem probleme cu regiunea transnistreană. Dar de facto, momentan Crimeea este parte a Federaţiei Ruse. Juridic acest lucru nu a fost recunoscut de nimeni, inclusiv de Republica Moldova", a declarat candidatul la funcția de președinte.

Igor Dodon a îndemnat să nu se speculeze în jurul acestei probleme. „Recunoașterea Crimeei ca parte a altui stat după ieșirea ei din componența Ucrainei este o problemă foarte delicată. Nu trebuie d efăcut concluzii pripite. Noi trebuie să avem relații bune, inclusiv cu vecinii, de aceea trebuie de nalizat toate punctele de vedere și abia atunci de luat o decizie definitivă", a subliniat președintele PSRM.

Amintim că Igor Dodon se va confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe 13 noiembrie, cu liderul PAS, Maia Sandu. În primul tur președintelui PSRM nu i-au ajuns circa 2% pentru a devein președinte al țării.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.