|
Care vor fi, in 2030, cele mai puternice armate ale lumii
Publicatia americana The National Interest a stabilit cum va arata echilibrul puterii militare mondiale in 2030, cand principalele armate ale lumii se vor adopta la modificarile suferite de caracterul operatiunilor de lupta, scrieincomemagazine.ro.
La elaborarea clasamentului au fost luate in calcul trei chestiuni: accesul armatei la resurele nationale ale tarii, inclusiv tehnologii de ultima ora, nivelul de sustinere din partea autoritatilor politice si posibilitatea de a testa celor mai noi echipamente militare in conditii reale.
Statele Unite
In opinia analistului Robert Farley, pana in 2030 armata americana isi va patra statutul de cea mai puternica infanterie din lume, care va beneficia intotdeauna de ultimele inovatii in materie de armament si tehnologii militare. In plus, armata SUA este "intr-o forma foarte buna", ea fiind angajata deja de 15 ani in "razboiul impotriva terorismului in Irak si Afganistan.
China
Trupele terestre ale China impart bugetul apararii cu aviata militara, doua arme care exploateaza, impreuna, aceeasi baza de reurse materiale. Pe masura ce economia chineza a devenit una dintre cele mai puternice din lume, fortele militare s-au transformat, treptat, intr-o armata moderna, bine dotata si organizata. Avantajul armatei China il constituie amploarea - ramane cea mai numeroasa. Ii lipseste, in schimb, experienta de lupta.
India
Ceea ce nu se poate spune despre armata indiana: trupele terestre si-au testat capacitatea de lupta in diferite confruntari. Punctul nevralgic al fortelor miltiare ale Indiei il constituie dotarea tehnologica, ramasa mult in urma primelor doua clasate. Un decalaj pe care New Delhi incearca sa-l recupereze cu importuri din tarile unde exista acces pe piata de armament, precum SUA, Israel sau Rusia.
Franta
In opinia autorului articolului din The National Interest, armata franceza va deveni, intr-un viitor nu foarte indepartat, cea mai puternica din Europa. Acest lucru ii va permite sa preia controlul asupra aparatului militar de pe Batranul Continent si sa defineasca politica de securitate in regiune. Armata se va bucura de sustinerea totala a guvernului de la Paris, dornic sa protejeze importantele investitii in complexul militaro-industrial al statului.
Rusia
Desi va continua sa ramana puternica, armata Rusiei se va confrunta in urmatorii ani cu probleme legate de accesul la tehnologiile industriei miltiare autohtone, in plina revenire dupa destramarea URSS.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Античный фонтан Антонина (Видео)
- Трёхостровское огневище: тайна древнего кургана на берегу Дона (+Фото)
- Нездоровый образ жизни - удел малообразованных людей
- Изобретатель летающих тарелок - гениальный Шаубер
- 10 десять продуктов, которые могут помочь вашему телу хорошо пахнуть
- Изюм и вода помогают в чистке печени!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 4 locuitori
Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.
Comments
(0)