26 july 2016, 12:09 Kaleidoscope views 8620
Botezul fiicei Tatianei Heghea a fost o galerie de costume populare autentice (Foto)
26 july 2016, 12:09 Kaleidoscope views 8620

Botezul fiicei Tatianei Heghea a fost o galerie de costume populare autentice (Foto)

Un botez de zile mari au organizat Tatiana Heghea și soțul ei pentru micuța Regina Raluca. Fetița a fost încreștinată la Mănăstirea Căpriana de 16 nași de botez, iar Tatiana a avut grijă ca fiecare să poarte un costum național autentic, în continuarea ideeii lansate la invitațiile oaspeților, iar nanele să primească în dar cîte o coroniță din flori naturale.

„Am făcut un efort mare, pentru că am asigurat toată lumea cu costume populare. Era ideea noastră de suflet, un concept pe care noi l-am pus la cale împreună cu soțul anume ca să aibă Raluca amintiți deosebite de la acest eveniment important din viața ei. Le mulțumim foarte mult nanilor care au acceptat această provocare, chiar atunci cînd le-am lansat invitațiile la botez, tot în costume autentice. Cred că erau vreo 40 de persoane, cu toții îmbrăcați în straie naționale. Energia a fost extraordinară din acest motiv, le-am făcut cadou și cîte o coroniță la fiecare nană, cu busuioc făcute la comandă de florista Aurica Malai", ne-a mărturisit în exclusivitate Tatiana Heghea.

„Am ales Mănăstirea Căpriana, acolo unde noi ne-am și cununat. Am aflat mai apoi că așa se și practică, pentru norocul copilașului. Am avut 16 nani, fiecare a fost dorit și în fiecare am vazut niște potențiali mentori pentru fiica noastră", ne-a mai povestit artista.

„Raluca a fost foarte cuminte, analiza totul, se uita la picturile din biserică și nu a plîns decît foarte puțin. A făcut un efort mare să fie veselă și cuminte pe parcursul la tot evenimentul. Și la ședința foto a fost bravo, îi plac camerele, direct în obiectiv privește – și ăsta este un talent (zîmbește). Mă bucur mult că ea va avea niște amintiri foarte deosebite de la primul eveniment din viața sa, iar noi nu am făcut decît să ne îngrijim de detalii", a mai spus tatiana pentru EA.md.

Rochița pe care a purtat-o protagonista evenimentului la botezul ei a fost realizată de Tatiana Mîrza, creatoarea brandului „Mîndria".

Source: ea.md

Keywords:

botezul , costum popular

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.