25 july 2016, 14:35 Kaleidoscope views 5513
Școala de Vară „Arhitectură – Instalații – Peisagistică” își așteaptă participanții din cinci țări
25 july 2016, 14:35 Kaleidoscope views 5513

Școala de Vară „Arhitectură – Instalații – Peisagistică” își așteaptă participanții din cinci țări

Școala de Vară „Arhitectură – Instalații – Peisagistică" este un proiect care adună participanți din Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Spania și Franța, care activează în următoarele domenii: arhitectură, urbanism, design, artă, sociologie și antropologie. Pe durata celor 10 zile ale Școlii aceștia vor interacționa cu locuitorii din jurul parcului și se vor implica activ în acţiuni şi activităţi de organizare, comunicare, design și producţie.

Școala de vară se desfășoară în cadrul proiectului „Centrul Civic al Chișinăului: Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate" – un proiect de reabilitare şi revitalizare a Parcului Zaikin, un scuar semi-abandonat situat la intersecţia str. Sf. Andrei şi Iv. Zaikin, proiect pe care Asociația Oberliht l-a demarat în 2012. Ideea pe care organizatorii doresc să o realizeze în cadrul ȘIVAIP este cea de arhitectură comunitară realizată într-un mod participativ, iar scopul școlii constă în amenajarea unor obiecte de mobilier urban în Parcul Zaikin (ex: centru comunitar, teren de joacă, teren de sport, cișmea comunitară) concepute în raport cu noțiunile de convivialitate și mediu natural.

Evenimentul a fost pentru prima dată inițiată în 2015 de către Asociația Archilitic, rezultatele acesteia fiind materializate prin instalații de lemn în curtea Taberei pentru copii „Nistru". Spre deosebire de anul trecut, ediția 2016, organizată în parteneriat cu Asociația Oberliht și Loboratorul de Arhitectură MIEZ, oferă o experiență de lucru cu o echipă internațională pluridisciplinară.

Agenda școlii este însoțită și de un program cultural ce cuprinde: grupuri de lectură despre urbanism tactic, o serie de proiecții documentare cu tematica „Tactici Urbane", prezentări în domeniul arhitecturii și urbanismului, jocuri interactive și un eveniment muzical.

Pentru a fi la curent cu evenimentele Școlii de Vară urmăriți pagina de Facebook a acesteia. Mai jos vedeți programul evenimentului.

Source: diez.md

Keywords:

design , Arhitectura , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.