13 january 2012, 16:00 Kaleidoscope views 3560
13 january 2012, 16:00 Kaleidoscope views 3560

Revoluție în internet: adresele se pot termina în orice cuvînt


Foto: capital.ro 

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a decis să creeze noi domenii online, în prezent sunt 22 internaționale și alte circa 250 asociate unor țări. Acest pas este cea mai mare schimbare din lumea web de pînă acum, adresele de internet vor putea avea de acum încolo orice sufix vor vrea, nu doar „.net”, „.com” sau „.org”.

Cererile de rigoare vor putea fi depuse din 12 ianuarie. Se presupune că marile corporații și companii vor fi primele care vor dori să își personalizeze la maxim domeniile din internet, menționează BBC News.

“ICANN a deschis sistemul de adrese de internet posibilităţilor infinite ale imaginaţiei umane. Nimeni nu poate să prezică unde ne vor duce aceste decizii istorice”, a declarat Rod Beckstrom, preşedinte şi CEO al ICANN.

Vor fi create sute de noi adrese care se vor termina cu sufixe precum “.google”, “.coke” sau “.BBC”. În prezent, există 22 de nume de domenii generice de top, precum şi circa 250 de domenii asociate unor ţări, precum “.md”, “.it”, “.fr”.

Implementarea noilor sufixe de domenii va costa 185.000 de dolari, iar companiile trebuie să demonstreze că cererea lor de înregistrare a unui anumit domeniu este legitimă.

Analiştii consideră că marile companii vor fi dispuse să plătească acest preţ pentru a-şi potenţa prezenţa pe internet.

Anul trecut, ICANN a lansat sistemul care permite introducerea adreselor web scrise cu caractere non-latine, un “moment istoric” în lumea online.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.