12 december 2011, 14:30 Kaleidoscope views 3813
12 december 2011, 14:30 Kaleidoscope views 3813

Reținerea ajutorului umanitar pentru Serbia în România


Foto: RIA Novosti 

Vameșii români au cerut un milion de euro pentru tranzitul coloanei cu ajutoare umanitare pentru sîrbii din Kosovo, trimisă de  Ministerul situaţiilor de urgență din Rusia. Despre aceasta i-au relatat corespondentului ITAR-TASS funcţionarii din cadrul Ministerului care
însoţesc convoiul.

Potrivit acestora, "poliţiştii de frontieră români au cerut să plătească pentru tranzitul prin teritoriul României 150 de mii de euro, iar un milion de euro să fie făcut depozit, care ar fi fost returnat la ieșirea din România". Rușii au respins aceste cereri şi soluționarea problemei a luat o zi întreagă. Ca urmare, nu a fost nevoie de a face depozitul. Prin aceste discuţii neprevăzute  se şi explică întîrzierea de 12 ore a coloanei, care trebuia să treacă frontiera cu Serbia încă duminica.

Convoiul a plecat din orașul Noginsk spre Serbia, la 7 decembrie cu 25 de automobile speciale ale Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă cu ajutor umanitar pentru sîrbii care locuiesc în nordul Kosovo: mini-centrale electrice, pături, alimente, veselă şi mobilă. Greutatea transportului umanitar este de 284 de tone.. Se compune din 25 de vehicule, care sunt conduse de sîrbii kosovari 284 de tone de ajutor - centrale electrice, pături, mîncare, ustensile şi domeniul mobilei.

 

Sursa: euronews.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1349 locuitori

Taxobeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Taxobeni, Hrubna Nouă și Vrăneşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1349 de oameni. Satul Taxobeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.