12 may 2011, 16:28 Kaleidoscope views 4680
12 may 2011, 16:28 Kaleidoscope views 4680

La Chişinău a avut loc Expoziţia internaţională de cîini

În zilele de odihnă la CIE „Moldexpo” Uniunea Chinologică din Moldova a organizat Expoziţiile internaţionale de cîini „Iarna Moldovei 2011” şi „Cupa de Aur a Moldovei”, Campionatul Naţional al Moldovei, precum şi Campionatul Naţional al Macedoniei.

„Ideea şi sarcina principală şi de data aceasta a fost popularizarea raselor de cîini existente în lume şi îmbunătăţirea fondului lor genetic, totodată, noi depunem eforturi pentru soluţionarea numeroaselor probleme ale societăţii, în primul rînd – dezvoltării simţului dragostei faţă de animale şi plaiul natal la copii”, - a relatat preşedintele Uniunii Chinologice din Moldova Serghei Volîneţ.

La expoziţie au participat peste 1000 de concurenţi din Franţa, Germania, Rusia, România şi alte state. Au fost expuse peste 150 rase de cîini, inclusiv cele mai rare din lume.

Au fost invitaţi să aprecieze participanţii şi să confere titluri naţionale şi internaţionale arbitri cu renume ai Federaţiei chinologice internaţionale din România, Macedonia, Cehia, Turcia şi Moldova.

„La aprecierea cîinilor noi luăm în calcul un complex de factori, adică frumuseţea, îngrijirea, starea blănii, plasticitatea mişcării, caracterul. Cîinele trebuie să aibă dinţi sănătoşi şi articulaţie corectă, anatomie bună. Nota depinde şi de rasa cîinelui. Dacă aceste este, spre exemplu, pudel, aici sînt importante şi datele exterioare, iar la cîinele-lup – însuşirile caracterului”, - a explicat Svetlana Buinovscaia, arbitru de categorie naţională.

Conducătorilor crescătoriilor de cîini din Moldova în cadrul expoziţiei le-au fost înmînate diplome speciale.

Actuala manifestare de la Chișinău a fost consacrată aniversării a 100 de ani a Organizaţiei chinologice internaţionale.

În anul 2010 Uniunea Chinologică din Moldova a organizat pentru prima dată două expoziţii-campionate naţionale peste hotarele Republicii Moldova. Primul campionat a avut loc la 17 iulie în oraşul Albena (Bulgaria), al doilea campionat – la 29 august în oraşul Ohrid (Macedonia), de asemenea în anul 2011 au fost organizate patru Campionate naţionale ale Moldovei, inclusiv în Bulgaria, Muntenegru şi Macedonia. Pentru anul 2012 sînt de asemenea  preconizate cinci expoziţii internaţionale de cîini.

 

Sursa:  newsmoldova.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.