25 november 2011, 12:33 Kaleidoscope views 3629
25 november 2011, 12:33 Kaleidoscope views 3629

Cursa spre Marte, între Rusia și SUA

Pe lîngă alte motive de competiție, cele doua mari țări, Rusia și SUA, se luptă acum pentru a ajunge primii pe Planeta Roșie.

SUA vor lansa o noua misiune fără echipaj uman sîmbăta, iar Rusia încearcă să evite eșecul celei de-a 18-a misiuni spre Marte. Misiunea americană Curiosity ar trebui să ajungă acolo în august 2012. Între timp, Rusia încearcă, de asemenea, să ajungă acolo pentru a studia planeta.

Ei incearcă să trimita o misiune, „Phobos-Grunt”, de pe orbita Pămîntului spre Marte, întîmpinînd pentru moment cîteva probleme. Așadar, va fi o cursă umăr la umăr, în cele din urmă, dacă vor reuși să o lanseze spre Planeta Roșie.

NASA a optat pentru alimentarea misiunii cu plutoniu, acest combustibil făcînd posibilă prezența pe Marte pentru doi ani pămînteni.

Rusia se confruntă cu probleme în privința misiunilor marțiene încă din anii '60. Pînă acum au existat alte 17 misiuni care au eșuat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.