|
Photo: vk.com |
10 beneficii uluitoare ale consumului de capsune
Capsunele sunt binecunoscute pentru gustul lor delicos, insa nu este singurul lucru pe care il ofera. In afara gustului uluitor, aceste fructe micute au si efecte extraordinare asupra sanatatii si, de asemenea, pot ajuta la lupta cu diverse boli. Iata 10 beneficii uluitoare ale consumului de capsune.
1. Capsunele iti fac dintii mai albi
Data viitoare cand iei in calcul un tratament de albire a dintilor poate ca nu ar trebui sa mai pierzi timp si bani mergand la dentist. In loc de asta bucura-te ca cateva capsune. Datorita continutului ridicat de vitamina C sunt perfect capabile sa descompuna placa bacteriana vinovata de ingalbenirea dintilor. Prin aplicarea periodica a unei mixturi simple de capsune pe dinti acestia vor ramane albi pentru o perioada lunga de timp.
2. Reduc riscul de boli de inima
Bolile inimii sunt principala cauza a mortalitatii omului modern asa ca trebuie privite cu seriozitate. Insa printr-o dieta echilibrata poti reduce sansele de a te confrunta cu un atac de cord, iar capsunele ar trebui sa fie parte a unui regim alimentar sanatos. Acidul elegic ajuta la controlul LDL (colesterolul rau) iar aceste fructe sunt bogate in acest acid. De asemenea, vitamina C ajuta la intarirea vaselor de sange (continuta din plin de catre capsune).
3. Incetinesc imbatranirea
Oamenii imatranesc pentru ca celulele lor imbatranesc, insa procesul poate fi incetinit. Din cauza expunerii constante la soare si a poluarii pielea imbatraneste mai repede, insa daca te intorci la natura si cauti o solutie care sa echilibreze lucrurile. Capsunele sunt bogate in antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi – vinovati pentru accelerarea procesului de imbatranire. Potrivit studiilor, vei putea sa-ti cresti nivelul de antioxidanti dupa ce vei consuma cateva dintre aceste fructe delicioase.
4. Lupta impotriva acneei
Aplicarea unei masti pe baza de capsune pe acneea incapatanata ori pe riduri va face minuni. Antioxidantii din fructe vor actiona diferit daca sunt aplicati direct pe piele in loc sa fie mancati. Ceea ce inseamna ca masca faciala pe baza de capsune este absolut perfecta vara cand expunerea la soare este inevitabila.
5. Pot face sa dispara pistruii
Daca pentru tine pistruii sunt dragalasi atunci nu ar trebui sa te gandesti cum sa-i faci sa dispara. Insa daca te afli printre oamenii care considera pistruii enervanti si care ar face orice ca sa scape de ei, ar trebui sa folosesti capsunele in locul unor tratamente scumpe. Atunci cand aceste fructe sunt combinate cu suc de lamaie, papaya ori unt pot afecta culoarea acestor pete de pe piele facandu-le greu de observat.
6. Mananca capsune si lupta impotriva astmului si a alergiilor
Daca te-ai plictisit sa iei medicamente pentru astm ori alergii poate este timpul sa incerci altceva. Datorita efectelor antiinflamatorii pe care le au capsunele, atunci cand le consumi pot ajuta in tot felul de simptome neplacute precum cele provate de alergii si astm. De altfel, exista o multime de studii care au demonstrat ca episoadele astmatice sunt reduce prin schimbarea dietei.
7. Capsunele ajuta corpul sa produca hormonii fericirii
Este demonstrat stiintific ca depresia este cauzata de starea mentala, insa asta nu inseamna ca nu poti lupta impotriva ei prin inghitirea unor ingrediente naturale. Asdar, data viitoare cand te apuca melancolia incearca sa mananci cateva capsune – continutul lor previne formarea unei cantitati nesanatoase de homocisteina si, prin urmare, ajuta sangele sa furnizeze nutrienti creierului. Cantitatea nesanatoasa de homocisteina impiedica glandele din corp sa produca hormonii fericirii precum dopamina si serotonina – ceea ce duce la aparitia sentimentelor de tristete.
8. Sunt un desert delicios cu un efect anticancerigen
Este absolut uluitor cum aceste mici fructe au un efect extraordinar de mare asupra corpului, nu-i asa? Data viitoare cand vrei sa faci o crema de ciocolata de casa adauga si cateva capsune – abilitatile lor puternice antiinflamatorii si antioxidante pot impiedica raspindirea tumorilor canceroase.
9. Capsunele au grija de acuitatea ta vizuala si de scape si de pungile de sub ochi
Daca ai o problema cu pungile de sub ochi capsunele iti pot fi de ajutor – efectul lor antiinflamator pentru si puterea de inalbire sunt combinatia perfecta pentru a-ti atinge acest obiectiv. In plus, concentratia mare de vitamina C previne bolile de ochi, precum cataracta.
10. Femeile insarcinate ar trebui sa consume capsune
Este foarte important ca in perioada sarcinii sa fii foarte atenta la nutritie pentru a putea aduce pe lume un copil sanatos cu predispozitie puternica pentru dezvoltarea rapida. Tocmai de aceea, cand esti insarcinata este bine sa mananci capsune intrucat ofera suficiente vitamine si minerale necesare cresterii fatului.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Как производство крем-меда спасло глухую деревню (+Фото)
- Разлом Сан-Андреас (Видео)
- Правда о тебе
- Все говорят, что перекись полезна, но вот чего они не говорят
- Малахитовая шкатулка, или история самоцвета Хозяйки Медной горы (+Фото)
- Выпейте эту смесь перед сном, и Вы удалите из организма все, что съели в течение дня!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 3693 locuitori
Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.
Comments
(0)