02 february 2015, 14:40 Kaleidoscope views 7825
Foreign Policy: Este posibil un război cu Rusia în următorii 10 ani?
Photo: delfi.lv
02 february 2015, 14:40 Kaleidoscope views 7825

Foreign Policy: Este posibil un război cu Rusia în următorii 10 ani?

Cand vine vorba despre razboaie trecute, in curs de desfasurare sau despre conflictele armate care ar putea izbucni in viitor, majoritatea expertilor in politica externa sunt de parere ca retragerea trupelor din Irak a fost o decizie corecta. Iar opinia publica sustine in totalitate acest punct de vedere.

In schimb, un nou sondaj realizat printre expertii americani in relatii internationale de reprezentantii proiectului Teaching, Research and International Policy, a aratat o diferenta substantiala intre pozitia specialistilor si cea a opiniei publice pe subiecte "fierbinti", precum eventualitatea declansarii unui razboi cu Rusia in urmatorul deceniu.

La chestionar au participat 1.395 de experti americani in politica externe dintr-un total de 4.187.

Pe ansamblu, repondentii nu cred intr-un razboi intre SUA si China sau Rusia. In orice caz, eventualitatea este mica. Oricum, un conflict intre Washington si Beijing este mai putin posibil decat unul intre SUA si Rusia.

Pe de alta parte, 38% dintre oamenii de stiinta participanti la sondaj sustin ca in relatiile dintre Statele Unite si Rusia se va reveni la razboiul rece.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

Rusia , SUA , China , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.