20 november 2014, 15:13 Kaleidoscope views 7301
Pe o planetă soră a Terrei au fost înregistrate explozii puternice
Photo: wordpress.com
20 november 2014, 15:13 Kaleidoscope views 7301

Pe o planetă soră a Terrei au fost înregistrate explozii puternice

Pe planeta Gliese -581G, numită "planetă soră" a Terrei, astronomii au înregistrat două explozii luminoase. Natura acestor explozii în prezent se studiază, este posibil că ele au legătură cu căderea unui corp cosmic pe suprafața planetei.

Planet Gliese -581G se află în constelația Balanței, la o distanță de 20 de ani lumină de Pămînt. Specialiștii au descoperit-o în urmă cu cîțiva ani și spun că este foarte asemănătoare cu planeta noastră și, posibil, acolo să existe viață, căci condiţiile permit existenţa apei lichide. Avînd masa doar de 3.1-4.3 ori mai mare decît cea a Terrei, planeta ar trebui să fie formată din scoarţă solidă şi gravitaţia să fie destul de puternică pentru a menţine o atmosferă.

Deja la sfîrșitul anului 2014, pe orbita Pămîntului va fi lansat un nou telescop spațial "James Webb", cu ajutorul căruia oamenii de știință speră să afle dacă pe planeta Gliese -581G este apă, vegetație și urme de civilizație.

Source: informing.ru

Keywords:

Planete , cosmos , Pamint , explozie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.