26 september 2014, 10:34 Kaleidoscope views 12173
Misterul din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea (VIDEO)
26 september 2014, 10:34 Kaleidoscope views 12173

Misterul din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea (VIDEO)

După mai multe zile de examinări şi speculaţii, experţii sunt încă foarte departe de a identifica misteriosul obiect descoperit de un pescar într-un rîu din Siberia, scrie Daily Mail.

Bărbatul susţine că a dat peste "piatră" în urmă cu o săptămînă şi, aparent, mai mulţi savanţi sunt de părere că obiectul ar fi de fapt fosila unei şopîrle preistorice sau chiar a unui dinozaur.

Recent, un material video postat pe Internet în care misterioasa piatră este filmată mai de aproape i-a făcut pe experţi să declare că "totul pare prea frumos ca să fie adevărat" şi că, cel mai probabil, este vorba despre o farsă.

Descoperirea care a pus pe jar savanţii din toată lumea a fost făcută de un pescar care se îndrepta către peninsula Yamal pe rîul Ruta-Ru.

"Colegul meu Oleg Yushkov a văzut acel cap imens în momentul în care barca s-a lovit de el", a declarat Yevgeny Svitov, preşedintele clubului de pescari "Wild North".

"Plănuim să mergem acolo anul viitor într-o expediţie pentru a dovedi lumii că nu este o piatră de rîu, ci rămăşiţele unui animal străvechi", a declarat profesorul Sergey Gashev.

Însă Eugenia Khozyainova, cercetător în cadrul Muzeului Shemanovsky din Salekhard este mai sceptică. Ea spune că obiectul arată ca un bolovan mare, că nu există vreun semn că ar fi un craniu. Khozyainova a recunoscut însă că obiectul este destul de bizar.

Cercetătorii de la Institutul din Yekaterinburg, Rusia, sunt de părere că descoperirea făcută de pescar este de fapt fosila unei şopîrle care ar fi trăit în urmă cu 150 de milioane de ani.

Şeful institutului, Pavel Kosintsev, a spus că este posibil ca în zonă să mai fie găsite şi alte astfel de rămăşiţe. El a subliniat că descoperirea are o valoare ştiinţifică importantă şi speră ca în primăvara această fosilă să fie scoasă din rîu.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

Mister , monstru , Siberia , savanti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.