26 june 2014, 09:34 Kaleidoscope views 9855
Una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani, făcută în Rusia.
Photo: Mediafax
26 june 2014, 09:34 Kaleidoscope views 9855

Una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani, făcută în Rusia. "Se întîmplă foarte rar"

Paleontologii ruşi au descoperit în Siberia două schelete de dinozauri foarte bine conservate, vechi de aproximativ 100 milioane - 120 milioane de ani, au anunţat luni reprezentanţii muzeului care a coordonat acele săpături, informează AFP.

"Scheletele sunt intacte şi într-o stare foarte bună", a declarat Olga Feofanova, directoarea muzeului local care a realizat săpăturile.

"Se întîmplă foarte rar să găsim schelete de dinozauri, întregi şi într-o astfel de stare. Aceste descoperiri sunt foarte importante", a adăugat ea.

Cele două schelete au fost găsite la o adîncime de 2,5 metri, la finalul unor săpături care au durat mai bine de trei săptămîni, într-un sit renumit situat în apropiere de satul Şestakovo, în regiunea Kemerovo din Siberia.

Potrivit paleontologilor, este vorba de două exemplare de Psittacosaurus Sibiricus, bipede erbivore al căror schelet atingea o lungime de aproape doi metri.

Săpăturile au debutat la sfîrşitul lunii mai, sub conducerea muzeului din Şestakovo şi cu ajutorul unei echipe de paleontologi moscoviţi.

Scheletele vor fi expuse la muzeul regional, au precizat autorităţile locale.

Source: www.gandul.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.