|
Photo: jurnalul.ro |
Baba Vanga: în Estul Europei lucrurile nu vor merge bine pînă nu se restaurează lăcașurile creștine distruse
Baba Vanga (1911-1996), celebra prezicătoare din Bulgaria, ar fi afirmat la un moment dat că, în țările din fostul bloc comunist, lucrurile nu vor merge din nou bine pînă cînd nu vor fi restaurate (și, după caz, reconstruite) cele mai importante situri religioase creștine distruse.
Pentru Romînia, se presupune că predicția se referă la bisericile dărîmate de Ceaușescu, între care cel mai important sit este cel al Mănăstirii Văcărești, rasă complet de pe fața pămîntului.
În ce privește Bulgaria, ea lega atingerea bunăstării de către vecinii noștri de restaurarea a trei monumente importante: Biserica Boyana (din Sofia), Biserica celor 40 de Sfinți Martiri (din Veliko Tîrnovo) și Marea Catedrală din Pliska. În acest moment, spune profesorul bulgar Bozhidar Dimitrov (care susține că Baba Vanga i-ar fi indicat personal cele trei obiective), Biserica Boyana și Biserica celor 40 de Sfinți Martiri s-au restaurat deja, numai Catedrala din Pliska nefiind refăcută. Pliska este prima capitală a Bulgariei. Catedrala a fost ridicată în anul 865 și, multă vreme, a fost cea mai mare biserică din spațiul ortodox, în afară de Sfînta Sofia de la Constantinopol.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1598
- Populația:
- 406 locuitori
Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.
Comments
(0)