03 november 2024, 11:30 Kaleidoscope views 25322
Cum prepari o cafea bună la ibric
Photo: gq.ro
03 november 2024, 11:30 Kaleidoscope views 25322

Cum prepari o cafea bună la ibric

În zilele noastre, cafeaua este cu siguranţa cea mai populară băutură peste tot în lume. Cine nu îşi începe ziua cu o cafea tare şi o continuă cu un latte sau un machiatto?

Dacă nu este consumată în cantităţi "industriale", cafeaua este un bun tonic cardiac şi stimulent al sistemului nervos. În afară de asta, reduce riscul de diabet de tip 2, protejează împotriva bolilor mentale precum demenţa sau Alzheimer, accelerează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor. Şi acestea sunt doar cîteva din beneficiile cafelei.

De ce este mai bună cafeaua la ibric decît cea făcută la cafetieră?

Oamenii de ştiinţă greci au studiat viaţa locuitorilor de pe insula Ikaria şi au ajuns la concluzia că longevitatea lor este dată de această băutură energizantă şi de prepararea ei la ibric. Polifenolii şi antioxidanţii din cafea, precum şi cantitatea moderată de cofeină îi face pe locuitorii insulei Ikaria sa ajungă la venerabila vîrstă de 90 ani.

Cum se prepară o cafea bună la ibric, aşa cum numai turcii ştiu să o facă? "Apa trebuie să fie rece, cafeaua trebuie să fie măcinată pulbere. Cînd începe să fiarbă, se amestecă o dată cu apă rece şi se dă în clocot a doua oară, după care este pregătită. Apa rece se pune pentru a decanta zaţul. La fel ca la espresso, crema este aceea care arată dacă a fost făcută bine. Caimacul trebuie să fie plin în toată ceaşca ", a explicat în emisiunea ZF Live Sherif Abdala, un libanez care importă mai multe mărci de cafea în România.

Source: www.gq.ro

Keywords:

cafea , reteta , bauturi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.