21 february 2015, 11:45 Kaleidoscope views 16342
Oamenii de știință au stabilit de ce oamenii își amintesc sau uită visele
Photo: informing.ru
21 february 2015, 11:45 Kaleidoscope views 16342

Oamenii de știință au stabilit de ce oamenii își amintesc sau uită visele

Unele persoane îşi pot aminti visele în fiecare dimineaţă, în timp ce altele nu reuşesc să tină minte nimic din imaginile şi senzaţiile din timpul somnului. Cercetătorii au aflat acum de ce apar aceste diferenţe.

O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de Perrine Ruby de la Lyon Neuroscience Research Center, a cercetat diferenţele care apar în creierul persoanelor care îşi amintesc visele şi al celor care nu şi le pot aminti, scrie descopera.ro.

Cei care îşi aduc aminte visele au juncţiunea temporo-parietală mai activă. Activitatea mai intensă din această regiune permite receptarea mai bună a stimulilor externi şi memorarea viselor.

Mai mult, cei care işi amintesc foarte des visele se trezesc uneori noaptea, pentru scurt timp, ceea ce ajută la memorare.

Cercetătorii au studiat la tomograf creierul a 41 de voluntari, în timp ce dormeau şi în timp ce erau în stare de veghe.

Cei care memorau visele aveau o activitate intensă în cortexul prefrontal şi în joncţiunea temporo-parietală, zonă responsabilă cu atenţia asupra stimulilor externi.

Cei care au leziuni în aceste zone ale creierului nu-şi mai pot aminti ce visează. La fel se întîmplă şi cei care nu se trezesc noaptea. Visele pot fi memorate doar în timp ce persoana este trează, nu cînd doarme.

Source: www.realitatea.net

Keywords:

vise , om , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.