17 december 2014, 14:34 Kaleidoscope views 16945
17 december 2014, 14:34 Kaleidoscope views 16945

Studiu: Оamenii ar putea trăi pînă la 500 de ani

Foto: naked-science.ru

Cercetătorii din California au descoperit că genele de îmbătrînire ale viermelui Caenorhabditis elegans, denumit și ”viermele vieții”, pot fi modificate, reușind să crească durata de viață a acestora cu 130%.

Descoperirea ar putea sa creasca speranta de viata a oamenilor, cu ajutorul unor tratamente anti-imbatranire, susține doctorul Pankaj Kapahi, coordonatorul studiului.

Anterior acestui studiu, oamenii de stiinta s-au concentrat pe mutatiile unei singure gene, ulterior, acestia au observat ca schimbarile se produceau la un alt nivel al genelor. Se pare ca acest lucru se intampla si in procesul de imbatranire. ”

Caenorhabditis elegans este primul animal al carui cod genetic a fost in totalitate analizat si folosit in cercetarile cu privire la cresterea sperantei de viata.

Cercetarea publicata in jurnalul Cell Reports, implica o blocare a moleculelor cheie care afecteaza activitatea insulinei si a unui nutrient extrem de important numit rapamicina.

Schimbarile facute la nivelul acestui nutrient au marit speranta de viata a viermelui folosit in cercetare, cu 30%, in timp ce mutatiile insulinei ar putea dubla durata de viata a acestora.

Daca cele doua ar fi folosite in acelasi timp, ar putea duce la o crestere a sperantei de viata cu 130% mai mare decat cea initiala, anunta Daily Mail. "Practic acesti vermi ajung sa traiasca echivalentul a 400-500 de ani, la oameni", sustin cercetatorii.

Pasul urmator al cercetarii este de a experimenta ipoteza oamenilor de stiinta, pe soricei, pentru a vedea daca exista un efect asemanator la mamifere.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

om , viata , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.