12 october 2014, 16:01 Kaleidoscope views 29521
12 october 2014, 16:01 Kaleidoscope views 29521

Cum arată peştele de care fug şi crocodilii (VIDEO)

Foto: apropo.ro

Cel mai agresiv peşte de apă dulce este fără îndoială Goliath, peştele-tigru care arată la fel de înspăimîntător precum este denumirea sa.

Înfăţişarea lui spune totul despre potenţialul ofensiv pe care îl are, iar un astfel de exemplar a fost prins şi prezentat de Jeremy Wade, în cadrul emisiunii River Monsters de la Discovery. Acesta a măsurat 1.5 m lungime şi a cîntărit 45 de kg. Pescarul a folosit drept momeală un somn uriaş şi a declarat că Goliath este o bestie în toată puterea cuvîntului.

Cel mai mare peşte-tigru capturat cîntăreşte 70 de kilograme. Există cinci tipuri, iar Goliat este, de departe, cel mai de temut dintre toţi. Are 32 de dinţi uriaşi şi trăieşte în Congo, in timp ce alţi peşti-tigri trăiesc în rîul Zambezi şi în lacurile mai mari, Kariba (în Zambia şi Zimbabwe) şi Cabora Bassa (în Mozambic).

Primii exploratori europeni ai fluviului Congo au rămas impresionaţi de înfăţişarea acestui peşte şi de forţa sa şi i-au atribuit numele personajului biblic.

Source: www.apropo.ro

Keywords:

natura , animale , pesti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.