Go to section: Music
26 november 2013, 11:23 Music views 5209
26 november 2013, 11:23 Music views 5209

Un moldovean predă muzica celor mai buni baritoni din Mersin

Foto: trm.md

De trei ani locuieşte în Turcia şi le dă lecţii de muzică celor mai buni baritoni din oraşul Mersin. Vorbim despre concetăţeanul nostru Oleg Constantinov. Dorul de casă este mare, spune el, dar numai aşa îşi poate asigura familia.

Moldoveanul Oleg Constantinov locuieşte în Turcia. Este profesor de muzică şi dirijor de cor. Activează în calitate de maestru de cor la Opera din oraşul Mersin. Orele de muzică le ţine în limba turcă, pe care a fost nevoit s-o înveţe în timp record. Acum este şi mai mult apreciat de elevii săi, baritoni renumiţi.

„Este un profesionist. Sever cu elevii săi, dar obține pînă la urmă rezultatul cel mai bun. Sînt mîndru că domnul Constantinov îmi este profesor. Sper să rămînă încă mulți ani în țara mea. Avem nevoie de astfel de profesioniști", este de părere Mehmet Okman, bariton din Mersin, Turcia.

Maestrul Constantinov a fost dirijor aproape 20 de ani la Teatrul Naţional de Operă și Balet din Moldova. Ar fi vrut să rămînă în ţară, dar salariul era mult prea mic. Cel mai mare sacrificiu pe care l-a făcut este despărţirea de familie.

„Cel mai mare lux pe care mi-l pot permite în luna iunie e că vine familia la mine, stăm la mare o lună. Bani mulți din muzică nu faci, dar vă spun că este suficient pentru a avea o viață decentă, ceea ce mi-aș dori să fie și în Moldova. Dorul de casă este unul contradictoriu... Sper şi eu că poate se vor mai schimba lucrurile la noi, poate mă voi întoarce și eu acasă, și alții", susţine maestrul.

Oleg Constantinov este unul dintre cei peste 8000 de specialişti în domeniul muzicii, absolvenţi ai Colegiului de muzică „Ştefan Neaga" din Chişinău. Este deţinător al mai multor diplome şi medalii, a lucrat alături de renumiţi maeştri ai scenei naţionale şi internaţionale.

Source: trm.md

Keywords:

muzica , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.