Go to section: Music
08 september 2013, 10:00 Music views 12862
08 september 2013, 10:00 Music views 12862

Drumul de acces spre casa-muzeu Nicolae Sulac din satul Sadîc a fost reabilitat


Foto: tv7.md

Veste bună pentru admiratorii creaţiei renumitului interpret Nicolae Sulac. Drumul de acces spre casa-muzeu din localitatea sa de baştină a fost reabilitat, anunță tv7.md.

Veste bună pentru admiratorii creaţiei regretatului maestru Nicolae Sulac. Drumul de acces spre casa-muzeu din satul de baştină al artistului a fost reabilitat. Lucrările au durat aproximativ un an şi au costat fondul rutier peste 12 milioane de lei. Localnicii păstrează cu sfinţenie memoria regretatului lor consătean şi susţin că datorită lui se pot lăuda cu un drum european.

După trecerea în nefiinţă a interpretului Nicolae Sulac, cei apropiaţi au deschis, în 2006, un muzeu în satul său natal Sadîc, din raionul Cantemir. Casa a fost ridicată pe locul în care a copilărit interpretul. Deşi admiratorii creaţiei lui vizitează locul, acest lucru era dificil de realizat.

Pentru ca vizitatotii sa ajunga mai ușor la casa-muzeu, drumul de acces spre localitate, altadată practic impracticabil, a fost acum reabilitat.
Lucrările au început acum un an. Banii, circa 12 milioane de lei, au fost alocaţi din fondul rutier. Localnicii sînt mîndri de regretatul lor consătean.

Tradiţia cîntatului este respectată şi de tinerele generaţii de la baştina interpretului.

Keywords:

muzeu , interpret , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1638
Populația:
1821 locuitori

Sîrcova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sîrcova și Piscărești. Satul Sîrcova este situat la o distanță de 20 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1821 de oameni. Satul Sîrcova a fost menționat documentar în anul 1638.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.