Go to section: Music
08 january 2013, 10:06 Music views 10209
08 january 2013, 10:06 Music views 10209

Coriştii din Moldova au obţinut cinci medalii la un concurs din Italia


Foto: adevarul.ro

Corul “Cantemus” s-a întors acasă de la un concurs din Italia cu cinci medalii: trei de aur şi două de argint. Performanţele obţinute i-au plasat alături de colective cu renume din ţări precum Statele Unite şi Ungaria, relatează trm.md.

Munca lor s-a încununat de lauri la toate categoriile propuse în concurs. Astfel, ei au obţinut trei medalii de aur pentru categoria muzică populară, cel mai bun cor de tineret şi cel mai bun dirijor al concursului. Alte două medalii de argint au fost obţinute la categoria muzică romantică.

“Noi am concurat nu cu colective de tineri şi nu cu colective de copii, dar cu colectivele profesioniste de maturi mixt, care chiar ca volumul vocii, paletă timbrală sînt mai bogaţi decît noi. Au mai multă experienţă şi, respectiv, vocile mai bine dezvoltate. Însă, nu am fost mai răi, ci invers, unii dintre cei mai buni. Cu asta ne mîndrim, deoarece pentru noi această victorie era cea mai grea dintre victoriile obţinute”, a spus dirijorul Corului “Cantemus”, Denis Ceausov.

Concursul Seghizzi - 2013 din oraşul Gorizia (Italia), s-a desfăşurat în perioada 13-22 iulie şi a reunit pe aceeaşi scenă participanţi din 20 de ţări, printre care Norvegia, Statele Unite, Estonia, Israel, Turcia ş.a.

Corul “Cantemus” a fost creat în anul 2007, la Liceul George Meniuc din capitală. De atunci, acest colectiv a cîştigat trei premii mari: în Slovenia, în Polonia şi în Italia.

Keywords:

concurs , medalie , muzica , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.