Go to section: Music
02 january 2023, 16:00 Music views 1887
S-a aflat în care semifinală va evolua R.Moldova la Eurovision
02 january 2023, 16:00 Music views 1887

S-a aflat în care semifinală va evolua R.Moldova la Eurovision

Reprezentantul țării noastre va evolua la Eurovision în prima semifinală, pe 9 mai, la Liverpool. Deocamdată nu se cunoaște cine va reprezenta țara noastră la acest concurs muzical. Finala națională va avea loc pe 4 martie.

Tragerea la sorți a semifinalelor Eurovision Song Contest 2023 a avut loc, marți, la Liverpool, alături de o ceremonie prin care însemnele orașului gazdă au trecut de la gazdele anterioare, Torino, transmite realitatea.md.

Formațiile pentru semifinale au fost stabilite aleatoriu prin extragerea țărilor din 6 poturi (pe baza modelelor istorice de vot) pentru a determina în ce semifinală (și jumătate din acel spectacol) vor concura.

Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit nu concurează în semifinale și nici Ucraina nu va concura în acest an, dar s-a decis aleatoriu în care dintre cele două semifinale fiecare țara va putea vota. Ordinea exactă de funcționare va fi decisă de producători la o dată ulterioară.

Source: noi.md

Keywords:

Eurovision , muzica , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.