|
Iurie Sadovnic aduce un dar moldovenilor (Video)
În ajun, de hramul orașului Chișinău, îndrăgitul interpret Iurie Sadovnic a adus în dar o nouă melodie - "Răzășeasca", scrie Noi.md.
Recent artistul și-a mai bucurat admiratorii cu un nou videclip pentru melodia "Sara pe deal" care a fost filmată la casa lui Mihai Eminescu.
Distinsul interpret de muzică uşoară şi folk Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951 în satul Jura, raionul Rîbniţa.
A fost solist al formaţiilor „Contemporanul" (1977-1978) şi „Bucuria". În 1983 a fondat formaţia „Legenda", care a activat până în 1993. În 1984 i s-a conferit titlul de artist emerit al Republicii Moldova, în 1993 - medalia „Meritul civic" şi, în 2000, medalia „Mihai Eminescu".
Iurie Sadovnic este unul dintre cei mai populari interpreţi de muzică uşoară de la noi. „Am să plec în codrul verde", „Căprioara", „Mîndro, cui mă laşi pe mine", „Faţa pîinii", „Noi pace vrem", „Măicuţa", „Andrii Popa", „Demnitate" - sînt doar cîteva din şlagărele lansate de el, cunoscute şi aplaudate de o lumea întreagă, avînd în prezent zeci de mii de accesări pe YouTube. Generaţiile mai în vîrstă îl ţin minte încă de la şedinţele Cenaclului „Dialog" de la Uniunea Scriitorilor din Moldova, unde cîntăreţul interpreta muzică folk şi se bucura de un succes nemaipomenit.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1550
- Populaţia:
- 2045 mii locuitori
Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.
Comments
(0)